Het is bijna zover! Lees hier wat er zoal te doen is
Week van de Veldbiologie

Beste lezer,

Het is bijna zover, tijd voor de Week van de Veldbiologie!
Van 24 september tot 9 oktober laten we nog meer mensen kennismaken met de Nederlandse natuur en de KNNV.
Er is dit jaar keuze uit ruim 80 verschillende activiteiten dus er zit vast iets voor je tussen. Nodig je vriend, vriendin, vader, moeder, kind, kleinkind, buurman of buurvrouw uit en trek er samen op uit!

Week van de Veldbiologie

Samen met andere natuurliefhebbers op excursie om meer te leren over de natuur? Ga mee met een inventarisatie! Naar lezingen met interessante sprekers! Of een cursus doen? Het kan allemaal tijdens de Week van de Veldbiologie. Bekijk het complete overzicht van alle activiteiten op de website.

Naar het overzicht
Vogels kijken

Altijd al eens mee willen gaan op vogelexcursie en meer over vogels leren? Dit is het moment om naar ze op zoek te gaan. Broedvogels hangen nog wat rond en trekvogels komen al in beweging. Tijdens de Week van de Veldbiologie worden er van Groningen tot Zeeland diverse excursies georganiseerd.

Naar het overzicht
Klein maar fijn

Ook wanneer je meer bent van de wat kleinere dieren kun je bij de KNNV terecht. Onze afdelingen organiseren verschillende activiteiten rondom nachtvlinders, insecten, gallen en mijnen en bodem- en waterdieren.

Naar het overzicht
Geen fauna zonder flora

Uiteraard is er ook aandacht voor bomen en planten. Van determineren tot een lezing en van korstmossen tot houtachtigen. Er is voor elk wat wils. Zo kun je in Wageningen o.a. botanisch stoepkrijten. In Leiden op zoek naar planten in de stad. En in Zeist meer te weten komen over korstmossen.

Naar het overzicht
Jaar van de vliegenzwam

Je kent hem vast: de vliegenzwam met zijn rood met witte stippen hoed. De vliegenzwam is dit jaar door de Mycologische vereniging uitgeroepen tot 'Paddenstoel van het jaar' en daarom zetten we de vliegenzwam extra in het zonnetje. We starten op zaterdag 24 september, op de Europese dag van de paddenstoel, met allerlei excursies in vele provincies op zoek naar paddenstoelen en hopen uiteraard ook de vliegenzwam tegen te komen.

Naar de website
Publieksinventarisatie vliegenzwam

Het jaar van de vliegenzwam is tevens de aanleiding voor een grote publieksinventarisatie. Samen met de NMV, Waarneming.nl en IVN gaan we de vliegenzwam in kaart brengen. We willen graag precies weten waar hij voorkomt, bij welke bomen hij in de buurt staat en in welke omgeving. In 1991 en 2000 zijn er vergelijkbare inventarisaties van de soort geweest. Door nu voor de derde keer de verspreiding in kaart te brengen kunnen we zien of er iets is veranderd. Waarneming.nl heeft hiervoor een challenge klaar staan. Kom je tijdens een (bos)wandeling dus een exemplaar tegen, geef hem door!

Naar de website
Prijsvraag

Groot, groter, grootst! In 2012 is in Vlaanderen een publieksactie geweest om de grootste vliegenzwam te vinden. De winnaar had een exemplaar gevonden met een hoed van 23 cm breed. Dit vraagt natuurlijk om een ludieke prijsvraag: wie vindt de grootste vliegenzwam en is deze groter dan die in Vlaanderen? Voor meer informatie over de prijsvraag

Zie hier
PR campagne

Misschien heb je ze al voorbij zien komen, onze advertenties op social media? Om de Week van de Veldbiologie, de KNNV en de activiteiten rondom de vliegenzwam nog meer aandacht te geven hebben we dit jaar ook ingezet op landelijke online advertenties. Heb je zelf ook sociale media? Deel dan de advertentie en activiteiten in jouw buurt met een link naar de website en gebruik de #weekvandeveldbiologie zodat anderen de activiteiten makkelijk kunnen vinden.

Naar de website
+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Postbus 310, 3700 AH ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven