Benieuwd naar het laatste nieuws? Je leest het hier.
oktober 2022

Beste lezer,
De dagen worden korter, de temperatuur gaat naar beneden, paddenstoelen schieten uit de grond, het is duidelijk.. de herfst is begonnen. Het is nu heerlijk om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige kleuren. In deze nieuwsbrief o.a. een update van het vliegenzwamproject, de nieuwe nieuwsbrief 'Kijk op Exoten' en activiteiten de komende tijd.
Daarnaast ook speciale aandacht voor een openstaande vacature en een webinar op 3 november met o.a. Arita Baaijens.
Veel leesplezier!

Vacature Algemene Reiscommissie

Genieten van prachtige natuur tijdens gezamenlijke reizen in Nederland, Europa en daarbuiten. De Algemene Reiscommissie van de KNNV organiseert unieke en bijzondere reizen. De reiscommissie zoekt een vrijwilliger, die zijn/haar hand niet omdraait voor de administratie en goed is in communicatie. Iemand die contacten heeft met organisaties waarmee wordt samengewerkt, zoals kleine reisbureaus. Houd je van natuur en lijkt het je wat om een bijdrage te leveren aan deze fantastische reizen, neem dan contact op!

Contact informatie
Webinar: Een leven lang veldbioloog

Op 3 november organiseert de KNNV een webinar 'Een leven lang veldbioloog' voor iedereen die de vereniging wil leren kennen, met andere natuurliefhebbers in gesprek wil gaan en/of wil luisteren naar inspirerende verhalen van Hidde Hofhuis (Nature Today) en Arita Baaijens (Bioloog, ontdekkingsreiziger, schrijver, onderzoeker, pionier). Aanmelden kan via onderstaande link.

Meer informatie en aanmelden
Nieuwsbrief Kijk op Exoten

KNNV werkt samen met andere organisaties aan het project 'Signalering Exoten'. Exoten zijn dieren en planten die van nature niet in ons land voorkomen en schade kunnen aanrichten. Lees hier de meest recente nieuwsbrief met nieuws over o.a. de roodbuikbuulbuul, de westerse karmozijnbes, de gevlekte lantaarndrager en uitbreiding van de unielijst.

Naar de nieuwsbrief
Inventarisatie vliegenzwam

2022 is het jaar van de vliegenzwam. Samen met de NMV, Waarneming.nl en IVN brengen we de vliegenzwam in kaart. We willen graag precies weten waar hij voorkomt, bij welke bomen hij in de buurt staat en in welke omgeving. Inmiddels zijn er al ruim 18.000 vliegenzwammen gemeld. Super! Kom je tijdens een heerlijke wandeling dus een exemplaar tegen, geef hem door!

Meer informatie
Duinen en mensen - Voorne

Aan rijkdom is op Voorne geen gebrek. Van oude door duinen overstoven dijken aan de binnenduinrand tot bunkers in zee, van moerassige duinbossen tot open gemaaide duinvalleien. Diverse leden van de KNNV-afdeling Hollandse Delta hebben meegewerkt aan het boek Duinen en Mensen - Voorne. Je kunt het boek nu alvast met korting bestellen.

Voorintekenen kan hier
Floron/KNNV Botanische dag

Op 10 december is het weer tijd voor de Botanische dag van Floron en de KNNV. We hopen dit jaar weer een fysiek evenement te kunnen organiseren. Dus zet de datum alvast in je agenda en graag tot ziens in Nijmegen!

Naar het programma
De goudjakhals

In de onlangs verschenen Natura een artikel over een onbekende nieuwkomer, de goudjakhals. Benieuwd naar het artikel? Klik op onderstaande link. Wil je Natura zelf ontvangen? Ook dat kan via de link.

Naar Natura
Kamperen met de KNNV

Hou je van kamperen, samen je verdiepen in de natuur, gezellig en voordelig? Ga dan mee met een kampeervakantie! Het programma voor het komende jaar is bekend, dus neem een kijkje naar de diverse bestemmingen en schrijf je in!

Naar de website
Cursus SoortenNL

De natuur ingaan is nóg leuker als je er meer van weet. Daarom zijn wij partner van Nature Talks, een 13-delige online reeks over de wondere wereld van de Nederlandse natuur. Vanaf 11 november krijg je elke vrijdagmiddag een uur lang les over paddenstoelen, insecten, vogels etc. Je leert niet alleen meer over planten en dieren, maar ook waar je ze in Nederland kunt vinden en hoe je er onderzoek naar kunt doen. Een mooie basis om op te bouwen bij activiteiten bij de KNNV!

Meer informatie
Natuurwerkdag

Doe op 4 & 5 november mee aan de Natuurwerkdag en zet je in voor natuur dichtbij huis! Verspreid door heel Nederland kun je de handen uit de mouwen steken voor de natuur. Ook een aantal KNNV afdelingen organiseren activiteiten. Bekijk de website voor een overzicht

Naar de website
Activiteiten agenda

Op zoek naar inspiratie voor een activiteit de komende tijd? De KNNV agenda is goed gevuld. Van lezingen tot excursies en van natuurwerkdagen tot cursus. In de agenda vind je alle activiteiten die door de KNNV afdelingen worden georganiseerd terug. Neem dus snel een kijkje!

Naar de agenda
Veldgids Korstmossen

De Veldgids Korstmossen is al jarenlang een begrip voor iedereen die graag korstmossen op naam wil brengen. Deze geheel herziene editie beschrijft alle in Nederland voorkomende soorten; ruim 400 daarvan worden uitgebreid beschreven en afgebeeld.

Bekijk het inkijkexemplaar
+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Postbus 310, 3700 AH ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven