Benieuwd naar het laatste nieuws? Je leest het hier.
Oktober 2023
haas in weiland

Beste lezer,

De bomen beginnen langzaamaan kaal te worden, de klok is weer een uurtje naar voren verschoven, buiten is het nat en steeds een beetje kouder, maar ondanks dat de natuur richting winterrust gaat worden er binnen de KNNV nog volop activiteiten georganiseerd. Zo kun je tijdens de natuurwerkdag lekker de handen uit de mouwen steken, nieuwe kennis opdoen tijdens een lezing of, als de herfst niet echt je ding is, alvast uitkijken naar een heerlijke vakantie in het nieuwe jaar.

houtblokken op kar
Natuurwerkdag

Doe op 3 & 4 november mee aan de Natuurwerkdag en zet je in voor natuur dichtbij huis! Verspreid door heel Nederland kun je de handen uit de mouwen steken voor de natuur. Ook een aantal KNNV-afdelingen organiseren activiteiten. Bekijk de website voor een overzicht.

Naar de website
zeehonden op het strand
Hotelreizen 2024

De reizen voor het komende jaar zijn bekend! Wat dacht je bijvoorbeeld van een aantal dagen zeilen op het wad? Op zoek naar insecten rondom Apeldoorn? Of wilde planten bekijken in de Duitse Eifel? Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. Een overzicht van de reizen en aanvullende informatie is terug te vinden op de website.

Meer informatie
logo florafestival
Programma Flora Festival bekend

Het programma van het Flora Festival, het grootste botanische evenement van Nederland, is bekend. Op 9 december kunnen alle wilde planten liefhebbers in Nijmegen weer hun hart ophalen en luisteren naar interessante lezingen of meedoen aan inspirerende workshops.

Naar het programma
veldbloemen
Flora Fotowedstrijd

Nieuw dit jaar tijdens het Flora Festival is de Flora Fotowedstrijd, waarbij we de mooiste natuurfoto van 2023 kiezen. Iedereen kan meedoen! Het maakt niet uit of je zeldzame of algemene planten hebt gefotografeerd, zolang de foto maar de artistieke kant van plantfotografie belicht. Wil je mee doen? Meer informatie vind je op de website.

Naar de website
man in moestuin
Zeldzame eikelmuis in Rijswijk

In Rijswijk is de zeer zeldzame eikelmuis waargenomen. Het diertje, waarvan bekend is dat het op twee plaatsen in Zuid-Limburg voorkomt, lijkt nu dus ook op een derde plek z'n thuis te hebben gemaakt. Waarnemers van de eikelmuis worden gevraagd dit te melden bij KNNV-afdeling Delfland.

Zie aanvullende informatie
camper in het bos
Ook al weer zin in de vakantie?

Houd je van kamperen in mooie natuurgebieden? Naast hotelreizen biedt de KNNV ook de mogelijkheid met de tent, caravan of camper eropuit te trekken. Ga eens mee met een van de 14 kampeervakanties met andere KNNV-ers en profiteer van de gezelligheid en natuurkennis van de groep. Er is elke dag wel wat te beleven in de natuur! Het nieuwe programma 2024 is nu bekend.

Naar de website
lieveheersbeestje
10.000 soorten waargenomen

Twee leden van KNNV-afdeling IJssel en Lek hebben als eerste de mijlpijl van 10.000 soorten behaald in Nederland op waarneming.nl. Inmiddels zijn ze die grens alweer ruim voorbij. Het account van Ruud en Betty is een ode aan de biodiversiteit!

Naar het nieuwsbericht
paddenstoel
4000-soorten jaar

En ook in Zwolle zijn ze druk aan het tellen. Daar organiseren KNNV-afdeling Zwolle, samen met IVN en natuur-educatiepark de Nooterhof dit jaar het 4000-soorten jaar met als doel 4000 soorten te tellen. Omdat elke soort telt gaat het hierbij niet alleen om bijzondere soorten, maar ook om de 'gewone'. En met succes. Deze maand is de grens al overschreden! Benieuwd waar ze uiteindelijk op uitkomen? Volg het project via de website.

Naar de website
windmolen
Succes voor Hollandse Delta

KNNV-afdeling Hollandse Delta heeft met succes een schorsingsverzoek ingediend bij de Raad van State voor de plaatsing van twee megawindmolens. Hierdoor mag niet eerder met de bouw van de windmolens worden begonnen zolang men niet beschikt over een vergunning/ontheffing op basis van de Natuurbeschermingswet. De definitieve afhandeling volgt in de zomer van 2024.

Naar het persbericht
mos op tak
Binnen nieuwe kennis opdoen

Nu de temperatuur omlaag gaat en het weer minder uitnodigt om naar buiten te gaan kun bij diverse afdelingen je kennis vergroten door het bijwonen van een lezing. Van insecten tot vogelgriep en van (korst)mossen tot marterachtigen, er is voor elk wat wils.

Naar de agenda
kaft boek
Handboek Natuurfotografie

Het bestverkochte standaardwerk is compleet vernieuwd. Deze praktische gids laat zien dat natuur dichtbij huis begint en hoe je daar boeiende beelden van maakt. Het behandelt niet alleen de technieken, apparatuur en instellingen, maar biedt naast (veld)biologische kennis ook originele, creatieve tips en inspiratie voor het ontwikkelen van een artistieke visie.

Bekijk het inkijkexemplaar
cadeau
In de aanbieding

Met ingang van 1 november heeft de KNNV uitgeverij een groot aantal boeken met korting in de aanbieding. Leuk om alvast wat in te slaan voor de feestdagen. En wist je dat je als KNNV lid altijd 10% korting krijgt*? De korting wordt automatisch verrekend. (*Deze korting geldt helaas niet op aanbiedingen.)

Naar de actiepagina
+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Postbus 310, 3700 AH ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven