Benieuwd naar het laatste nieuws? Je leest het hier.
April 2022

Beste lezer,

Met Pasen en Koningsdag net achter de rug en nog een aantal feestdagen in aantocht is er genoeg tijd om er lekker op uit te gaan. In deze nieuwsbrief lees je wat er zoal te doen is de komende tijd, een safe the date en passeren een aantal bijzondere KNNV-ers de revue die in het zonnetje zijn gezet.

Week van de veldbiologie

Reserveer alvast ruimte in de agenda want van 24 september t/m 9 oktober is het weer tijd voor de Week van de Veldbiologie! We trappen de week af met de Europese Dag van de paddenstoel waarbij we de vliegenzwam in de spotlight gaan zetten. Naast paddenstoelen heeft de KNNV natuurlijk nog veel meer te bieden. Afdelingen en werkgroepen worden gevraagd (laagdrempelige) activiteiten te organiseren. Heb je een leuk idee voor een excursie, lezing, cursus of iets anders, neem contact op met je KNNV afdeling!

Overzicht van de afdelingen
Lid van verdienste

Tijdens de Vertegenwoordigende vergadering is Betty van Leeuwen benoemd tot Lid van verdienste voor haar jarenlange inzet voor de KNNV. Zij was tot twee keer toe lid van het landelijk bestuur en was voorzitter van de Algemene Reiscommissie. Daarnaast heeft zij zich ingezet voor het versterken van de gewestelijke structuur binnen de KNNV om zo beter aan natuurbescherming te kunnen werken. Van harte gefeliciteerd Betty!

Lid van verdienste

Ook Volkert Bakker, onder andere voorzitter van de KNNV afdeling Noordwest Veluwe, bestuurslid van de Algemene Kampcommissie en actief binnen het gewest Gelderland, is tijdens de Vertegenwoordigende Vergadering benoemd tot Lid van verdienste. De manier waarop hij zich inzet voor de vereniging en het organiseren van kampen is bewonderingswaardig en een voorbeeld en inspiratie voor andere KNNV-ers. Van harte gefeliciteerd Volkert!

Lintje voor Aaf Verkade

En dan is er nog een KNNV-er in het zonnetje gezet. Aaf Verkade van de afdeling Leiden is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Zij zet zich als adviseur stadsgrachten in voor de blauwe natuur in en rond Leiden en helpt ook andere gemeenten met natuurvriendelijke projecten om de kwaliteit van de grachten te verbeteren. Van harte gefeliciteerd Aaf!

Verder lezen?
KNNV fietstochten

Woon je in de buurt van Ermelo, Harderwijk en omgeving en vind je het leuk om de natuur eens vanaf de fiets te bewonderen? De KNNV afdeling Noordwest-Veluwe organiseert een aantal fietsexcursies. Haal de tweewieler dus uit de schuur en ga lekker mee!

Zie hier voor de data
Oproep tijdelijke opslagpunten tweedehands natuurboeken

Het team van de tweedehands natuurboeken verkoop is op zoek naar mensen die voor de eerste ontvangst van natuurboeken willen zorgen. Er worden regelmatig natuurboeken/collecties aangeboden en we werken aan een netwerk verspreid over het land waar mensen met deze boeken terecht kunnen. In overleg met het team worden de natuurboeken vervolgens bij je opgehaald.

Contact informatie
Wat moet dat kosten?

Naast verzamelpunten is het tweedehands natuurboeken team ook op zoek naar iemand die verstand heeft van oude natuurboeken en het leuk vindt zo nu en dan klassieke exemplaren op waarde te schatten. Ben of ken jij iemand met deze kennis dan komen we graag in contact.

Contact informatie
Excursies

Het kan weer en dat is te merken! Er worden weer volop excursies georganiseerd. Of je nu graag naar vogels kijkt, op zoek wil naar insecten, geïnteresseerd bent in planten of gewoon lekker door de natuur wil struinen. Er is voor elk wat wils. Op de website is een compleet overzicht te vinden van alle activiteiten.

Naar de agenda
Libellen cursus

Bij diverse afdelingen vinden de komende tijd Libellen cursussen plaats. Wil je dus meer te weten komen over deze lucht acrobaten? Bekijk of er een cursus bij jou in de buurt gepland staat.

Zie hier een overzicht
Nieuwsbrief Kijk of exoten

Er is weer een nieuwsbrief 'Kijk op exoten' verschenen. Deze keer wordt er aandacht besteed aan de hybridisatie van inheemse soorten. Veel leesplezier!

Naar de nieuwsbrief
Vernieuwde Veldgids Nederlandse Flora

Met de flora breng je alle Nederlandse wilde plantensoorten op naam. In deze sterk gewijzigde 13e druk is de naamgeving en familie-indeling aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook zijn nieuwe soorten, waaronder enkele invasieve exoten, toegevoegd.

Bekijk het inkijkexemplaar
Stoepplantjesalbum

Geheel in de traditie van de Verkade-albums. We lopen er allemaal dagelijks aan voorbij, maar stoepplantjes zijn belangrijk voor de biodiversiteit. In dit boek staan 52 stoepplantjes. Voor elke plantje is een prachtige illustratie, bijgeleverd als plakplaatje. Ontdek de wilde planten op de stoep, er gaat een wereld voor je open. Het 'Stoepplantjesalbum' laat je kijken met de ogen van een botanisch kunstenaar.

Bekijk het inkijkexemplaar
+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Boulevard 12, 3707 BM ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven