Benieuwd naar het laatste nieuws? Je leest het hier.
Januari 2024
eekhoorn op boomstam

Beste lezer,

We hopen dat het nieuwe jaar voor jou goed van start is gegaan! Wij zijn weer vol energie begonnen en hebben in deze eerste nieuwsbrief dan ook weer veel te melden.
Zo heeft onze boekenwebshop een nieuw magazijn en ons ledenblad, Natura, een nieuwe hoofdredacteur. Is er een nieuwe vakantie voor dit jaar bij gekomen en staan er verschillende onderzoeken en activiteiten gepland waar je zelf aan mee kunt doen. Veel (lees)plezier!

boekenkast
Nieuw onderkomen magazijn tweedehands natuurboeken

Er is door het team van de tweedehands natuurboekenverkoop hard gewerkt aan een nieuwe opslag. Een historische schuur is omgebouwd tot magazijn waar naast de opslag ook de sortering kan gebeuren. Ze zijn weer helemaal klaar voor jullie bestellingen! Benieuwd naar welke boeken er beschikbaar zijn? Neem eens een kijkje in de webshop.

Naar de webshop
voorkant Natura
Nieuwe hoofdredacteur Natura

Met ingang van dit jaar heeft ons ledenblad Natura een nieuwe hoofdredacteur. Koen Moons neemt het stokje over van Paul van Bodengraven. Koen is geen onbekende in de groene wereld en schrijft o.a. voor dagblad Trouw en Bionieuws. We wensen hem veel plezier toe bij de redactie van Natura en bedanken Paul voor zijn jarenlange inzet voor ons tijdschrift!

Naar de website
blauwborst op tak
Nieuwe kampeervakantie erbij in 2024

Er is een nieuwe kampeervakantie toegevoegd aan de planning en wel in het Pinksterweekend, van 17-20 mei. We gaan naar Zeewolde in Zuidelijk-Flevoland. Het pinksterweekend is een geliefd weekend bij kampeerders, dus wil je mee? Meldt je dan vóór 14 februari aan! Zie je een andere reis waar je aan deel wil nemen? Voor de andere kampeervakanties geldt de uiterste inschrijfdatum van 1 maart.

Meer informatie
kikker
Padden op pad

In het vroege voorjaar gaan weer vele padden, kikkers en salamanders op pad om van hun winterverblijf naar het water trekken om zich voort te planten. Om te voorkomen dat ze worden aangereden worden ze op diverse plaatsen een handje geholpen. Help je mee? Op de website vindt je een overzicht van de diverse werkgroepen die meedoen, waaronder ook KNNV-afdelingen.

Naar de website
spin in web
Favoriete insecten gezocht

Je kunt vanaf nu weer jouw nominatie voor de titel ‘Insect van het jaar’ doorgeven. Insecten zijn onmisbaar voor het leven op aarde. Toch worden deze kleine diertjes vaak letterlijk en figuurlijk over het hoofd gezien. Via de verkiezingscampagne ‘Insect van het Jaar’ wordt daarom op een positieve manier aandacht gevraagd voor insecten en hun belang. Stemmen kan tot 28 februari. Wat is jouw favoriet?

Lees verder
excursie
Nationale Vrijwilligersprijzen

Doe jij vrijwilligerswerk voor de KNNV en vind je het leuk anderen daarover te vertellen? Doe mee met de Nationale Vrijwilligersprijzen! Vertel wat je aangrijpt in jouw vrijwilligerswerk. Wat maakt wat je doet zo mooi? Zo zetten we de KNNV meer op de kaart en kun je anderen enthousiasmeren ook eens mee te gaan. Meer informatie over hoe je kunt meedoen lees je op de site.

Meer informatie en aanmelden
geld
Opheffing Stichting Fondsen

Stichting Fondsen van de KNNV is op 31 december 2023 opgeheven. Maar niet getreurd, de taken worden overgenomen door de in te stellen Commissie Fondsen. In de overgangsperiode kunnen subsidieaanvragen nog middels de gebruikelijke procedure worden ingediend. Ontvangen aanvragen worden dan zoals gewoonlijk behandeld. Dus heb je een goed idee voor een leuk project? Neem een kijkje op de website voor de mogelijkheden!

Naar de website
tor op blad
Insectenweek

Van 6 juli t/m 12 juli 2024 organiseert natuurvereniging KNNV een studieweek Insecten in Apeldoorn. Voor natuurliefhebbers die zich een week in de wereld van de insecten willen verdiepen is dit een uitgelezen kans. Hiervoor worden excursies, oefeningen in het veld en korte lezingen georganiseerd. Ga je mee?

Meer informatie en aanmelden
pyjamaschildwants
Meer kriebelbeestjes

Wil je wat inspiratie opdoen voor je favoriete insect of alvast een voorproefje op de insectenweek? Er worden de komende periode door diverse KNNV-afdelingen verschillende activiteiten georganiseerd op het gebied van insecten. Je vindt ze in de agenda op onze website. Neem eens een kijkje en ga mee!

Naar de agenda
molshoop
Landelijke mollentelling

Waar leeft de mol? Die vraag staat centraal bij de landelijke Mollentelling. En het leuke is, iedereen kan meedoen in het weekend van 17 en 18 februari! Als je meedoet aan de telling help je niet alleen met de monitoring, maar leer je de mol ook nog eens beter kennen!

Meer informatie
stapel wollen truien
Warme truiendag

Vrijdag 2 februari is het weer warme truiendag. De dag om de verwarming een graadje lager te zetten, je favoriete warme trui aan te trekken en zo energie te besparen. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doe je ook mee?

Meer informatie
kaft boek
Ontdek winterkenmerken

Dit buitenboek, geschreven door KNNV-er Dirk Slagter, staat vol foto’s en duidelijke toelichtingen en helpt je om van zo’n 370 soorten de juiste naam te vinden. Je zult verbaasd staan over de verrassende hoeveelheid kleuren en structuren die ’s winters aan bomen en struiken te zien zijn.

Bekijk het inkijkexemplaar
kaft boek
Kleine geschiedenis van de CJN

Samengesteld door drie oud-CJNers, beschrijft dit boek de ontwikkeling van de CJN (Christelijke Jeugdbond voor Natuurvrienden) vanaf de oprichting tot 1976. De CJN heeft veel bekende Nederlanders voortgebracht met grote betekenis voor natuur en milieu. Met veel foto's van kampen, kerst congressen en persoonlijke verhalen van oud-CJNers. En een uitgebreid register van persoonsnamen. Te bestellen voor € 25,45 via n.deen@home.nl

+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Postbus 310, 3700 AH ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven