Benieuwd naar het laatste nieuws? U leest het hier.
December 2021

Beste lezer,
Het einde van het jaar is in zicht en hoewel er veel dicht is kunnen we er gelukkig op uit blijven trekken en genieten van onze mooie natuur.
Wij wensen jullie allen hele fijne feestdagen toe en een heel goed, gezond en natuurlijk nieuw jaar!

FLORON/KNNV Botanische dag terugkijken

Heb je de FLORON/KNNV Botanische dag gemist? Wil je graag een andere parallelsessie bekijken of een gevolgde workshop nog eens terugkijken? Dat kan! Alle lezingen, presentaties en workshops zijn nu terug te kijken.

Presentaties terugkijken
Eindejaars plantenjacht

Wil je na alle informatie op de FLORON/KNNV botanische dag nog verder aan de slag met planten? Doe dan tussen kerst en oud en nieuw mee met de Eindejaars Plantenjacht. KNNV afdelingen en plantenliefhebbers overal in Nederland gaan op zoek naar bloeiende planten. Het zal je verbazen hoeveel bloeiende planten er ook in de winter nog te vinden zijn. Met behulp van een handige zoekkaart is deze activiteit ook zeer geschikt voor beginners. Lees er meer over op de website.

Meer informatie
Zoom lezingen

Er worden door verschillende afdelingen de komende tijd weer diverse online lezingen gehouden. Zo kun je bij de afdeling Hoorn/West-Friesland meer te weten komen over o.a. de wolf, papegaaiduikers, gierzwaluwen en (nacht)vlinders. Hoor je bij de afdeling Roosendaal meer over bijvoorbeeld de Koekoek en word je bij de afdeling Nijmegen bijgepraat over natuurgebied de Peel.
Je vind alle activiteiten terug in de agenda op onze website.

Naar de agenda
Ga je mee?

Het komende jaar worden er weer verschillende reizen georganiseerd. Er zijn reizen naar oude vertrouwde bestemmingen, maar ook nieuwe zijn opgenomen in de planning. Zo kun je mee op insectenreis in Gelderland, de lente proeven in Madeira of bijvoorbeeld kamperen in het Noordhollands Duinreservaat. Je vind het complete overzicht op de website van de Algemene Kampcommissie en de Algemene Reiscommissie van de KNNV.

Naar de website
Basiscursus veldbiologie

Op 29 december start het vervolg van de succesvolle Basiscursus Veldbiologie: De planten en dieren (her)kenning Wintereditie. Vragen die aan de orde komen zijn o.a. Hoe herken je bomen zonder blad? Hoe zit het nu met de vogeltrek? En hoe komen insecten eigenlijk de winter door? Dat - en meer - leer je in de vijf gloednieuwe lessen van de online cursus.

Meer informatie
Nationale Tuinvogeltelling

Op 28, 29 en 30 januari is het weer zover. Tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Doe je dit jaar ook weer mee? Ga op onderzoek uit en ontdek in een half uurtje welke vogels er bij jou in de tuin of op het balkon aanwezig zijn en geef ze door. Op de website lees je hoe je kan meedoen, krijg je tips, en vind je veel informatie over tuinvogels.

Meer informatie
Afwezigheid bureau

In verband met de kerstvakantie is het landelijk bureau van 27 december tot 10 januari niet bereikbaar. Wij wensen iedereen hele fijne dagen en graag tot in het nieuwe jaar!

+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Boulevard 12, 3707 BM ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven