Benieuwd naar het laatste nieuws? Je leest het hier.
Februari 2023

Beste lezer,

De dagen worden weer langer, het zonnetje wordt steeds een beetje sterker. Het voorjaar komt eraan!
In deze nieuwsbrief lees je het laatste nieuws vanuit de vereniging. Met onder andere de winnaar van de grootste vliegenzwam zoektocht, diverse activiteiten en niet te vergeten
de nieuwe KNNV 2 voor 12 quiz!

Kamperen met andere natuurliefhebbers

Nog aan het twijfelen? Probeer het eens! Je zult er geen spijt van hebben. 1 maart is een belangrijke peildatum voor de kampeervakanties. Begin maart worden namelijk de definitieve afspraken gemaakt met de campings. Schrijf je dus snel in. Ook kampeerders met een camper of caravan zijn van harte welkom.

Lees meer
KNNV 2 voor 12 quiz

Hij is er weer! De KNNV 2 voor 12 quiz. Dit jaar worden er uit de goede inzendingen maar liefst drie winnaars getrokken. Zij kunnen een van de drie beschikbaar gestelde boeken winnen. Ook kans maken?

Naar de quiz
Grootste vliegenzwam bekend

De afgelopen maanden is Nederland massaal op zoek geweest naar de vliegenzwam. Naar aanleiding van de publieksinventarisatie zijn maar liefst ruim 40.000 meldingen doorgegeven. Ook is de grootste paddenstoel bekend gemaakt. Nel van der Aa kwam er een tegen van wel 29 cm! Van harte gefeliciteerd!
Meer informatie over dit project lees je hier.

Naar de website
Strand en strandvondsten

KNNV afdeling Den Haag organiseert op zondag 12 maart van 13:00 - 16:00 uur een middag in het teken van het strand. Welke dieren en planten leven aan onze kust en wat is er te vinden op het strand? Deze middag geeft een indruk van het rijke leven aan de kust en biedt mogelijkheden om zelf actief te worden en bij te dragen aan behoud en bescherming. Aanmelden kan via de voorzitter van de afdeling.

Meer informatie en aanmelden
Symposium 'Negentig jaar natuurstudie en natuurbescherming in Zeeland'

Dit jaar vieren de KNNV afdelingen Walcheren en de Bevelanden hun 90 jarig bestaan. Op 15 april organiseren de jubilerende natuurverenigingen een symposium om stil te staan bij de geschiedenis van de natuurstudie en -bescherming in Zeeland, bij de bereikte resultaten en ook bij de uitdagingen en kansen die voor ons liggen. Iedereen die de Zeeuwse natuur een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Meer informatie en aanmelden
Oproep foto's

Van 20 t/m 29 mei staat onze week van de biodiversiteit op de agenda. Hier gaan we hier natuurlijk de nodige aandacht voor vragen. Heb jij mooie foto's die passen bij dit thema en vind je het leuk als wij die gebruiken tijdens de campagne? Stuur ze ons toe!

NLDoet

In het weekend van 10 en 11 maart is het weer NLDoet. Het weekend waarin veel vrijwilligers de handen uit de mouwen steken voor het goede doel. Ook als KNNV afdeling kun je je activiteit hiervoor aanmelden. Heb je dus een activiteit en kunnen jullie wel wat extra hulp gebruiken, registreer deze op de website. Een mooie gelegenheid voor vrijwilligers om kennis te maken met de vereniging!

Meer informatie
Activiteiten agenda

Er worden door de KNNV-afdelingen veel verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je je kennis ophalen over het knotten van wilgen tijdens een webinar, mee met diverse vogelexcursies of de handen uit de mouwen steken met een natuurbeheer activiteit. Het complete overzicht vind je op onze website.

Naar de agenda
Word gids bij Natuurschool

Ben jij graag in de natuur en barst je van de energie om kinderen een fantastische dag buiten te bezorgen? Als gids bij de Natuurschool in Noordwijk neem jij een schoolklas mee in de boeiende wereld van de duinen, de zee en het bos! Als gids bij de Natuurschool in Lauwersoog neem jij een schoolklas mee in de boeiende wereld van de Waddenzee, het Lauwersmeer en de vissershaven. Met uitdagende spellen en activiteiten raken leerlingen verwonderd over het leven in onze eigen Nederlandse natuur.

Naar de vacatures
Nieuwe kennisspecial

Enig idee wat je ziet als je om je heen kijkt in de natuur? Alleen al in een tuin kunnen ruim 1600 planten en dieren leven. Deze lente organiseren SoortenNL en het Groen Traineeship een gratis inhoudelijke cursus voor iedereen tussen de 16 en 30 jaar over soorten herkennen en beschermen. Geïnteresseerd en op zoek naar meer informatie?

Naar de website
Botanicus in oorlogstijd

Deze levendige biografie neemt de lezer mee in de wereld van de prille Nederlandse natuurbeweging en houdt ons een spiegel voor: hoe om te gaan met discriminatie, onrechtvaardigheid en onvrijheid in een wereld die tegelijkertijd vol schoonheid en verwondering is?

Bekijk het inkijkexemplaar
De Aarde, opnieuw

De wereld overvliegen brengt je niet dichter bij de Aarde, stelt van Ool. Wie zijn band met de Aarde wil herstellen, doet dat via de Plek. Dat is een plaats in de natuur waar je vaak bent en juist door dat herhaald bezoek leer je de planten, dieren, de grond en de hemel pas echt kennen.

Bekijk het inkijkexemplaar
+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Postbus 310, 3700 AH ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven