Benieuwd naar het laatste nieuws? Je leest het hier.
Week van de Biodiversiteit

Beste lezer,

Het is zover! De Week van de Biodiversiteit gaat van start!
Op de website vind je het complete aanbod aan gevarieerde activiteiten. Heb jij je al aangemeld?
En heb je een vriend, vriendin, neef, nicht, buurman, buurvrouw of kennis die ook geïnteresseerd is in de natuur? Iedereen is van harte welkom!

Waarom deze week?

Biodiversiteit is een breed begrip dat verwijst naar de verscheidenheid aan leven op onze planeet. We danken ons leven aan die rijke biodiversiteit. Het levert ons niet alleen voedsel, maar ook drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht. En zorgt voor eindeloos veel verwondering en inspiratie.
Op 22 mei is het Internationale Dag van de Biodiversiteit. Een dag waarop we stil staan bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Om iedereen kennis te laten maken met die soortenrijkdom in de eigen omgeving, en meer te leren over de natuur, organiseren we van zaterdag 20 mei tot en met maandag 29 mei de Week van de Biodiversiteit. De lokale KNNV-afdelingen organiseren ruim 70 activiteiten door heel Nederland zodat je de biodiversiteit in jouw omgeving leert kennen.
Biodiversiteit is het beschermen waard!

Naar de website

Een greep uit het aanbod

voorkant natura
Op pad met strandwachters

Langs onze kust zijn veel soorten te vinden die we nergens anders in ons land kunnen vinden. Zeesterren, kwallen, krabben, inktvissen en natuurlijk veel verschillende soorten schelpen. Ga eens mee met de strandwachters van stichting Anemoon en de Strandwerkgemeenschap en leer meer over de herkenning van het zeeleven van onze Noordzee!

Naar het overzicht
Cursus bodemdieren of nachtvlinders

Wil je, vooruitlopend op de bodemdierendagen, alvast wat kennis opdoen met het herkennen van algemene bodemsoorten? Of benieuwd naar wat er in het donker zoal aan vlinders rondvliegt? Meld je aan voor een van de mini-cursussen!

Meer informatie en aanmelden
veer
Liever een lezing?

Naast alle buitenactiviteiten is er ook voor mensen die heerlijk op een stoel meer over de natuur te weten willen komen genoeg te doen. Op verschillende plekken worden lezingen georganiseerd. Kom bijvoorbeeld meer te weten over het vliegend hert, waterdieren of natuurgebied de Peel.

Aanvullende informatie
tenten in een wei
Trek erop uit met een gids

Genieten van het landschap en onderweg ook nog wat opsteken over wat je ziet is natuurlijk een heerlijke manier om van de natuur te genieten. Op veel plekken worden excursies of wandelingen georganiseerd. Dus trek die wandelschoenen aan en ga mee!

Naar de website
kaft boek
Basisboek Veldbiologie

Dit basisboek nodigt uit om zelf op onderzoek te gaan in de natuur. Je leert hoe je wilde planten en dieren kunt herkennen, hoe een natuurgebied in elkaar zit, maar ook hoe je zelf eenvoudig veldwerk kunt doen. Kortom: het biedt alle basiskennis bij elkaar die je nodig hebt om een goede veldbioloog te worden.

Bekijk het inkijkexemplaar
+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Postbus 310, 3700 AH ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven