Benieuwd naar het laatste nieuws? Je leest het hier.
December 2023
meesje in sneeuw

Beste lezer,

Het jaar is voorbij gevlogen. Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2023. Met daarin een terugblik op het Flora Festival, een oproep voor enthousiaste kampeerders en diverse activiteiten voor de komende tijd.
Wij wensen je hele fijne dagen toe en een heel mooi, groen, nieuwjaar!

logo florafestival
Lezingen Flora Festival terugkijken

Mocht je het gemist hebben. Of was je aanwezig in de ene zaal, maar ook heel benieuwd naar een lezing in een andere zaal. Het is vanaf nu mogelijk de presentaties die tijdens het Flora Festival de revue gepasseerd hebben terug te kijken. Ook de lezingen van de vorige edities zijn hier nog terug te zien.

Naar de website
berglandschap
AKC zoekt nieuwe actieve leden

De Algemene Kampeer Commissie (AKC) van de KNNV organiseert al decennia kampeervakanties in en nabij de mooiste natuurgebieden in binnen- en buitenland. Jaarlijks organiseren 6 personen ongeveer 15 kampeervakanties. Wij zijn op zoek naar enkele personen die het leuk vinden om, naast het meegaan met een kampeervakantie, ook te helpen bij de voorbereiding ervan.

Lees verder
madeliefje tussen herfstbladeren
Eindejaars Plantenjacht

Voor alweer de 10de keer kun je tussen kerst en 3 januari mee doen aan de Eindejaars Plantenjacht. Overal in Nederland gaan plantenliefhebbers dan op zoek naar bloeiende planten. Heb je tijdens je wandeling bloeiende planten gezien? Geef ze door!

Meer informatie
paardenbloem
Samen op plantenjacht

Vind je het leuker om met een groep op plantenjacht te gaan? Dat kan! Verschillende KNNV-afdelingen organiseren rondom de plantenjacht gezamenlijke inventarisaties. In onze agenda vind je hiervan een overzicht.

Naar de agenda
mussen op voederhuisje
Nationale tuinvogeltelling

Ook wanneer planten niet helemaal je ding zijn hoef je je deze winter niet te vervelen. Van 26 t/m 28 januari is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Plan een half uurtje in om te onderzoeken welke vogels er in jouw tuin of balkon rondscharrelen en geef je waarnemingen door!

Meer informatie en aanmelden
oehoe
Vogelcursussen

Heb je de smaak te pakken en wil je je meer verdiepen in vogels? Begin komend jaar worden er op diverse plaatsen vogelcursussen aangeboden door onze KNNV afdelingen. Neem dus gerust een kijkje of er een bij jou in de buurt wordt georganiseerd en meld je aan!

Naar de agenda
kaft boek
Het verhaal van de kolken in het Dollardgebied

De kolken in het Dollardgebied liggen niet willekeurig verspreid in het landschap. In hun ligging is de structuur van de opbouw van het landschap te herkennen. In dit boek is de informatie rondom de kolken samengebracht op zowel (cultuur)historisch als natuurlijk vlak.

Bekijk het inkijkexemplaar
kaft boek
Om de tuin geleid

Zolang er al tuinen zijn, dromen de bezitters ervan hierin de echte natuur tot leven te brengen en hun eigen groene paradijs te creëren. De betekenis die mensen aan termen als natuur, cultuur en paradijs geven verandert echter steeds. In 'Om de tuin geleid' bespreekt Oudemans gedachten en idealen over tuinen in renaissance, barok en romantiek en de betekenis van natuur in de huidige tijd.

Bekijk het inkijkexemplaar
kerstbal
Landelijk bureau gesloten

Tijdens de kerstvakantie is het landelijk bureau gesloten. Vanaf 8 januari zijn we weer aanwezig en staan we je graag weer te woord.

+31 (0)6 83 50 46 11
bureau@knnv.nl
Postbus 310, 3700 AH ZEIST

       
Bekijk online - Uitschrijven